Morelowe śniadanie

To nie będzie dokładny przepis, inspiracja raczej. Z racji diety bezglutenowej kasza jaglana gości u nas bardzo często. Najczęściej na śniadanie właśnie. Czasem już trochę mamy jej dość…
Tym razem pomysł absolutnie sezonowy – ciepłe morele z kurkumą, chwile uprażone w garnuszku z masełkiem. A pod nimi kasza jaglana ugotowana z łyżką oleju kokosowego, który powinniśmy używać codziennie oraz z łyżeczką złocistego siemienia lnianego (które jest bogatsze w Omega 3 niż brązowe). Do tego garść borówki amerykańskiej dla smaku, zdrowia i urody oczywiście.
Nuta smaku kwaśnego jest miłą odmianą po raczej słodkich połączeń kaszy jaglanej z daktylami lub bananami.Smacznego!

IMG_5230

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s