Jedz i pij, kobieto i mężczyzno

screen-shot-2016-10-29-at-15-41-30

Z okazji zbliżającego się 10-lecia lipowego domu, zapraszam na długo oczekiwany warsztat gotowania,
który bazuje na moim 25-letnim doświadczeniu jako gospodyni (czwórka dzieci, również alergików to „nie w kij dmuchał”), przygotowywaniu zrównoważonego menu dla Lipowego domu,  gotowaniu dla 20 osób i przekonaniu, że gotowanie to sztuka pełna kreacji, natchnienia, wzlotów i…upadków, po których łatwo się jednak podnieść (i otrzepać z mąki)

Moje warsztaty do gotowania podejdą trochę filozoficznie, może pojawią się pytania:
– co lubię jako osoba,
– z czego czerpię radość,
– czy mogę dalej cierpliwie ucierać ten zważony krem, czy wyrzucić go w cholerę?
– po co ja to robię?
– dla kogo?
– czy może coś chcę zmienić?
Bo gotowanie może określać nasz stosunek do świata, siebie i innych a uwaga z jaką pochylamy się nad garnkiem rosołu, zatapiając w nim paloną na ogniu cebulę, wiele mówi o nas samych.

Będą też konkrety, bo warto stąpać pewnie po ziemi aby zerwać wiszące wysoko jabłko.

Ten warsztat będzie pierwszym z cyklu gotowania według pór roku. Zaczynamy ZIMĄ, a więc nauczycie się jak ugotować:
– ogrzewające, niespotykane nigdzie indziej zupy, pełne probiotyków.
– wspaniałe curry, od początku do końca zrobione samemu
– warzywa korzenne zapiekane w odżywczych sosach
– chleby na zakwasie i bezglutenowe
– pasty do chleba (nie tylko hummusowe)
– kimchi – najlepszy probiotyk na świecie
– jarmuż i pasternak w dwóch odsłonach
a na świąteczny stół:
– TORT MAKOWY  z klasycznym kremem
– pierniki z mąki migdałowej
oraz
– zimowe koktajle mocy ze specjalnie dobraną gęstością odżywczą aby udało Wam się doczekać  do naszych wiosennych warsztatów

Jesteśmy różni, dla każdego dobre jest co innego, różne są też stany w jakich znajduje się nasz organizm w danej chwili, różne jego potrzeby.
Ale nie damy się zwariować i przedrzemy się przez ten gąszcz doniesień i jedynych słusznych racji i wybierzemy menu zrównoważone, pełne harmonii i przede wszystkim polotu.

Poza tym dowiecie się:
– czym zastąpić mąkę, dlaczego to ważne i w czym może nam pomóc św. Hildegarda
– jak unikać nabiału i czy uda się jakieś świąteczne ciasto bez niego
– dlaczego ważne są probiotyki
– dlaczego świat oszalał na punkcie fermentacji
– jakie tłuszcze są najzdrowsze – sami sklarujemy masło a resztę będziemy robić na oleju kokosowym

screen-shot-2016-10-24-at-13-59-23

Będzie czekało na Was specjalne menu świąteczne – dostaniecie wszystkie przepisy i materiały a w większości gotowania potraw będziecie brały udział.

Zabierzecie do domu swoje własne:
– kimchi
– dwa rodzaje chleba oraz odżywcze pasty do nich
– ocet jabłowy – do wszystkich potraw (ale i dla skóry)
– zakwas buraczany – na wigilijny stół
– pierniczki i ciasteczka
– po kawałku tortu.

Wszystkie potrawy będziemy gotować z bio produktów – z mąki kasztanowej,kokosowej, ryżowej, orkiszowej od Św. Hildegardy.

Nie będziemy pracować od świtu do nocy.
Chętnych zapraszam codziennie o 8.30 na medytacje.
Skończyłam Mindfulness Based Stress Reduction i chętnie podzielę się tym, co sama od różnych nauczycieli dostałam.
Wieczorem, przy malinowej nalewce albo zimowych herbatach, zapraszam na kultowe kino kulinarne.
Albo do wieczornej medytacji, jeśli odnajdziecie w niej coś dla siebie.

termin warsztatu 1- 4.12 od czwartkowej kolacji, gdzie będzie już na Was czekało mnóstwo roboty, do niedzielnego obiadu

miejsce to lipowy dom
cena to 850zł

za dodatkową opłata będzie można na miejscu relaksować się podczas wspaniałego masażu Lomi Lomi Nui, który trwa 1.5 godziny i kosztuje 200zł.

Lista miejsc bardzo ograniczona.

KONTAKT: lipowydom@poczta.pl lub tel 509685188

Zapraszam
Agnieszka Dziewolska z Lipowego domu

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s